Articole

5 antrenamente pe scaun de încercat acasă

Autor: Herbalife Nutrition
Antrenament cu scaunul pentru acasa

Efectuează aceste exerciții simple și eficiente între conferințe video, apeluri sau alte sarcini în confortul casei tale. Sportul contribuie la menținerea sănătății și a stării de bine. Depinde de noi să reușim să ne creăm o rutină de antrenamente fizice periodice pentru a ne tonifia chiar și acasă.

 

Mini aplecări pentru triceps:

Întărește partea superioară a brațelor cu acest exercițiu simplu, dar foarte eficient! Așază-te cu mâinile pe marginea scaunului, la lățimea umerilor. Coboară fundul de pe scaun și ține  brațele drepte. Flexează încet brațele din coate și coboară cât de jos poți, păstrând spatele aproape de scaun. Împinge-te înapoi și revino la poziția de pornire. Repetă de 20 de ori.

 

Exercițiu litera Y:

Tonifică-ți umerii pentru a-i face mai puternici și a avea o postură mai bună cu acest exercițiu efectuat la birou. Începei așezându-te la marginea unui scaun, cu o ganteră în fiecare mână, în apropierea umerilor, cu palmele orientate în față și cu coatele în jos. Îndreaptă brațele mișcându-le în sus și în exterior, astfel încât acestea să formeze litera „Y” cu corpul. Revino la poziția de pornire și repetă de 15 - 20 de ori.

 

Planșă pe scaun:

Sculptează mușchii trunchiului cu această variație a unui exercițiu clasic. Așează antebrațele pe un scaun, palmele se ating. Extinde  picioarele cu degetele de la picioare pe podea. Încordează mușchii abdominali trăgând abdomenul spre coloana vertebrală. Asigură-te că menți o linie dreaptă din cap până în picioare, fără să te ridici. Ține  poziția timp de 45 de secunde.

 

Genuflexiuni:

Spune bun venit unor picioare mai puternice și mușchi abdominali întăriți făcând genuflexiuni! Stai în fața unui scaun. Pune piciorul stâng pe scaunul din spatele tău. Îndoaie genunchiul drept până când genunchiul stâng atinge aproape podeaua. Ține spatele drept cu mâinile pe șolduri. Îndreaptă piciorul drept și întoarce-te la poziția de pornire. Repetă de 20 de ori. Schimbă picioarele. Pune piciorul drept pe scaunul din spatele tău și fă același exercițiu de 20 de ori.

 

Abdomene pe scaun: 

Abdomenele sunt o modalitate excelentă de a-ți întări trunchiul, flexorii șoldurilor și partea inferioară a spatelui! Întinde-te pe spate și așază partea inferioară a picioarelor pe un scaun. Pune  palmele la ceafă, astfel încât coatele să fie îndoite și îndreptate spre exterior. Respiră adânc, trage abdomenul spre coloana vertebrală și ridică-te spre coapse. Efectuează acestă mișcare lin și constant, păstrând gambele și tălpile pe scaun. Coboară pe podea, astfel încât să fii din nou în poziția de pornire. Repetă de 10 ori.