Articole

Cinci provocări amuzante de fitness pe care le poți face acasă

Autor: Herbalife Nutrition
Fitness distractiv acasa

Am decis să venim cu cinci provocări de fitness care vor energiza antrenamentul de exerciții fizice, îți vor pune abilitățile de atletism la încercare și vor adăuga ceva distractiv în rutina de sport acasă!

Încearcă una sau mai multe dintre acestea în următoarele două săptămâni și observă cum se simte corpul tău.

Atinge-ți degetele de la picioare:

Atingerea degetelor de la picioare este o modalitate simplă, dar eficientă de relaxare după exerciții fizice. De asemenea, este foarte bine să faci acest exercițiu dacă lucrezi de acasă și începi să te simți un pic mai rigid. Atingerea degetelor de la picioare poate ajuta la menținerea suplă a articulațiilor și a mușchilor, în timp ce îți activezi mușchii ischiogambieri și chiar poate ajuta la ameliorarea durerilor din partea inferioară a spatelui!

Încearcă acest exercițiu o dată sau de două ori pe zi în următoarele două săptămâni. Vezi cât de departe poți ajunge și cum îți vei simți corpul.

Kick Ups:

Loviturile de minge pot părea ușoare, dar sunt greu de stăpânit! Nu numai că sunt distractive (și impresionant de privit), dar, de asemenea, lucrează mușchii cheie ai brațelor, picioarelor și îmbunătățesc abilitățile de coordonare. Începe  chiar acum și vezi câte lovituri poți face în fiecare zi în următoarele două săptămâni!

Planșa:

Statul în planșă este una dintre cele mai eficiente metode de a îți îmbunătăți stabilitatea, postura și flexibilitatea. E ușor de adăugat în rutina voastră de exerciții fizice și un mod genial de a-ți consolida corpul. De ce să nu îți setezi o provocare zilnică pentru a face planșa în următoarele două săptămâni? Începe  să stai în planșă timp de 30 de secunde și să mărești timpul alocat cu 10 secunde în fiecare zi.

Hula Hooping:

Hula hooping a devenit recent o tendință în fitness, cu clase disponibile în orașele din întreaga lume. Nu numai că este distractiv de făcut, dar este un antrenament cardio fantastic, care poate arde la fel de multă grăsime precum  alergarea pe banda și poate întări spatele. De asemenea, poate îmbunătăți mobilitatea în timp ce tonifiezi abdomenul, mușchii oblici, șoldurile și partea inferioară a spatelui.

Dacă vrei să vezi rezultate, recomandăm să faci hula-hoop timp de cel puțin 10 minute pe zi.

Dansează!

Un alt mod distractiv de a rămâne activ este prin dans! Nu trebuie să le înveți pe cele complicate, cum ar fi salsa sau rumba, deoarece există o varietate de dansuri mai scurte pe care le poți învăța online și din aplicații precum TikTok.  Acest exercițiu plăcut te va ajuta mult să te simți în formă rapid.

Poți alege să faci singur cele cinci provocări de fitness sau să începi un mini turneu cu prietenii prin intermediul apelurilor video. Scopul este să continui să practici și să progresezi în timp ce îți tonifiezi corpul și te distrezi!