Este Herbalife o schemă piramidală?

Totul despre diferența majoră dintre o companie de vânzări directe & o schemă piramidală

Nu, Herbalife nu este o schemă piramidală. Herbalife este o companie globală de vânzări directe, care există pe piață de peste 40 de ani și care operează în peste 90 de țări din întreaga lume. Noi dezvoltăm și vindem produse de nutriție și suplimente alimentare, printr-o rețea de distribuitori independenți care beneficiază de instruire și educație continuă privind nutriția de înaltă calitate. Acești distribuitori independenți le oferă clienților sprijin personalizat și îndrumare, un ajutor care de multe ori lipsește în magazinele de retail sau în online.  În întreaga lume, milioane de persoane sunt implicate în acest model de vânzări. 

 

De ce nu este Herbalife o schemă piramidală?

Schema piramidală este ilegală din cauza structurii false de compensare.  Participantul la schema piramidală câștigă bani doar recrutând alte persoane, cu taxe mari pentru intrare, cerințe de investiții ulterioare, informații false și un sentiment de urgentare a eforturilor.  Prin natura lor, schemele piramidale nu sunt sustenabile.  

 

Iată motivele pentru care Herbalife nu este o schemă piramidală: 

  • Distribuitorii independenți Herbalife sunt compensați doar pentru vânzarea produselor noastre.  Nu ne recompensăm distribuitorii independenți pentru recrutare. 
  • Herbalife are comisioane foarte mici de intrare.  Pachetul de început pentru un distribuitor independent costă 179 de RON.  Acesta include o geantă Herbalife, o cutie de shake Formula 1, o insignă magnetică, un shaker, o  lingură Herbalife și materiale educative.  Atunci când doresc să intre in afacere, distribuitorii independenți primesc acces la training online și oportunitatea de a-și înființa propriul magazin online, gratuit. 
  • Ca parte a Garanției privind Standardul de Aur, distribuitorii noștri independenți au, de asemenea, dreptul la o garanție de returnare a banilor în 90 de zile. Ceea ce înseamnă că li se returnează integral costul Kitului Distribuitorului Herbalife, în cazul în care doresc să își anuleze statutul de Distribuitor.
  • Cu o experiență de peste 40 de ani în vânzări directe, Herbalife are politici cuprinzătoare, prin care îi ajută pe distribuitorii independenți să își dezvolte afaceri sustenabile.
  • Herbalife investește masiv în cercetare și dezvoltare; în ultimul deceniu am investit peste 300 milioane de $ în dezvoltare științifică, locații și tehnologii de producție, inclusiv pentru achiziția unor echipamente avansate de testare.
  • Herbalife are instituite politici stricte, prin care protejează toți distribuitorii independenți și toți clienții. Ca parte a Garanției privind Standardul de Aur, distribuitorii noștri independenți beneficiază de o politică de răscumpărare a produselor nevândute în termen de 12 luni. Ceea ce înseamnă că distribuitorii independenți și clienții pot returna toate produsele nedeschise, care au fost achiziționate în ultimele 12 luni, pentru o rambursare integrală  a prețului de achiziție. 
  • Herbalife nu își încurajează distribuitorii independenți să cumpere produse în cantități mari. De asemenea, prevenim noii distribuitori să nu facă comenzi mari.   

Distribuitorii independenți Herbalife lucrează pe cont propriu, folosind gama noastră de produse distinse cu premii ca oportunitate de afacere. Adică aceștia au libertatea de a-și desfășura activitatea așa cum își doresc.   

Conform site-ului oficial DSA , 89% din cei care fac vânzări directe se decid să lucreze cu jumătate de normă, căutând o oportunitate de a obține un venit suplimentar, pe lângă munca lor de zi cu zi. 

Modelul de afacere Herbalife le permite distribuitorilor independenți să își facă propriul program, să lucreze în ritm propriu și au oportunitatea de a se conecta cu persoane cu o gândire similară cu a lor.  Vânzările directe implică o muncă grea. Nu există scurtături către îmbogățire rapidă, iar succesul nu este garantat.   

Însă nu toți distribuitorii independenți Herbalife intră în afacere pentru a câștiga din profitul direct rezultat în urma vânzării produselor.  Majoritatea distribuitorilor noștri independenți intră în Herbalife pentru a cumpăra produse la un preț redus.

 

Sursa conținutului: https://www.herbalife.co.uk/faq/is-herbalife-a-pyramid-scheme/